PIT

PIT

Vandaag geopend
Van 11:00 tot 17:00

036-5303330

036-5303330

Go!

PIT

PIT is een spannende veiligheidsexperience, ontstaan uit een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Hier beleven bezoekers het werken in de hulpverlening door het spelen van games en ervaren zelf wat brandweer, politie en geneeskundige hulpdiensten precies doen op het gebied van veiligheid.

Daarnaast maakt het bezoekers bewust van wat ze zelf kunnen doen aan hun veiligheid en die van hun omgeving. Er is veel te zien, maar vooral te doen.

De interactieve experience is geschikt voor jong en oud. Je kunt de topstukken uit de collecties van het voormalig politiemuseum en het nationaal brandweermuseum in volle glorie bekijken. Je kunt games spelen over bijvoorbeeld rampen en forensisch onderzoek, testen of je geschikt bent voor brandweerman of politieagent, in de wapenkluis testen hoe je als agent om zou gaan met een wapen in gevaarlijke situaties en reageren op stellingen over veiligheid.

Kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestje houden, met een skelter op het verkeersplein de verkeersregels leren en door het spelen van games en het doen van testjes op een speelse manier veel leren over veiligheid. Scholen zijn welkom voor projecten over veiligheid, die samen met hen worden vormgegeven.

PIT is een ontmoetingsplek voor mensen die zich bezighouden met veiligheid. Op de eerste verdieping is ruimte voor tijdelijke exposities. In de boardroom op de tweede verdieping en in het auditorium kunnen workshops en meetings worden gehouden. Deze ruimten worden ook verhuurd.

 

 

Openingstijden PIT feestdagen

1e Paasdag    gesloten 
 Koningsdag gesloten 
1e kerstdag gesloten
Nieuwjaarsdag    gesloten 

Openingstijden :

maandag : Gesloten
dinsdag tot zaterdag : Van 11:00 tot 17:00
zondag : Van 12:00 tot 17:00

Categorieën :

*De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden
Title