Space Waste Lab

Op vrijdag 5 oktober presenteerde de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde de wereldpremière van Space Waste Lab bij Kunstlinie Almere Flevoland. De live performance visualiseerde met lange verticalen lijnen van licht real-time het space waste dat zich bevindt tussen 200 en 20.000 kilometer. 

De licht performance is ook tijdens de volgende weekenden te zien bij Kunstlinie Almere Flevoland: . 
9 & 10 november 2018
7 & 8 december 2018
en 18 & 19 januari 2019

Space Waste Lab is een living lab dat ondersteund wordt door kennispartners ESA en NASA, studenten en bezoekers. Het is de eerste fase van een langdurig project Space Waste en laat de bezoekers kennismaken met ruimteafval, niet alleen als een bedreiging maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit. 

Het living lab bestaat onder andere uit een echt stuk ruimteafval vergezeld van een educatieprogramma om een nieuw perspectief op ruimteafval te creëren. De tweede fase is een meerjarig programma om ruimteafval te vangen en daar nieuwe duurzame producten van te maken. Daan Roosegaarde: “We moeten op een betere manier naar de ruimte kijken. Wat is ruimteafval, hoe ruimen we het op en wat kunnen we ermee? Space Waste is de smog van ons universum.”

Naast Space Waste Lab, zal een speciaal onderwijs-, film-, praat- en expo-programma getiteld “Space @ KAF” de ruimere context van Space beslaan. Klik hier voor meer informatie over het programma.
Toon meer Toon minder