Terrassenfestival

Bijzonder is dat het festival is uitgebreid naar drie pleinen in Almere Centrum. Naast het Restaurantplein Belfort doen ook diverse horecagelegenheden aan het Stationsplein en de Grote Markt mee. Bezoekers kunnen daardoor genieten van de lekkerste hapjes en drankjes van maar liefst 26 restaurants. Gedurende beide dagen is er live muziek op alle drie de pleinen en ook voor kinderen is er van alles te beleven. 

Proeverij

Verschillende restaurants aan het Belfort, de Grote Markt en het Stationsplein geven tijdens het terrassenfestival een voorproefje van de lekkernijen op hun menukaart. Bezoekers kunnen voor €3,50 per stuk verschillende hapjes en gerechtjes proeven. Anders dan voorgaande jaren kunnen de hapjes bij de restaurants zelf worden afgerekend. Er hoeven geen muntjes te worden gekocht.
 
Muziek
Bezoekers kunnen tijdens het proeven genieten van verschillende acts en bands. Op het Belfort en de Grote Markt staan podia waar tussen 13.00 en 20.00 uur optredens van Daniël van der Zee, Sjoerd & Tom, Big Bucks & Easy Money, Lisa Imhoff & Sander Hoek, Gino Polito en anderen in de line-up staan. Op het Stationsplein en de Zadelmakerstraat zorgen straatmuzikanten voor het nodige vertier.
 
Kindervermaak
Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen tijdens het Terrassenfestival. Op de grote Markt kunnen ze in de circustent leren jongleren of deelnemen aan leuke circusacts. In de Schutterstraat zijn allerlei leuke en spannende proefjes te doen en zelfs eetbare insectenlolly’s te maken. En als het weer het toelaat is er een 18 meter lange waterbuikschuifbaan uitgerold in de Schutterstraat. Zwemkleren mee dus!
 
Het Terrassenfestival vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 april. De proeverijen zijn beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. De muziek en acts beginnen om 13.00 uur en gaan door tot 20.00 uur, zodat er na het proeven van de verschillende hapjes kan worden nagenoten. 

Ga voor het complete festivalprogramma naar de website van Almere Centrum. 

Toon meer Toon minder