Slaaptstad Almere Centrum

Heb jij Slaapstad Almere aan De Diagonaal 40 al bezocht?

Slaapstad is een campagne, binnen het programma ‘ De Productieve Stad’, van de Economic Board Almere is t/m 15 maart gevestigd aan Diagonaal 40. Op deze locatie kun je events bezoeken, lezingen bijwonen, tot rust komen op een meditatie-avond of je vergapen aan een expositie. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken. 
Daarnaast kun je in Slaapstad van woensdag t/m zondag tussen 11:00 en 16:00 uur gratis een tukkie doen in een van dé Powernap Cabins van Auping. 

Ga voor meer informatie naar www.economicboardalmere.nl/slaapstad. Heb je vragen neem dan contact met slaapstad@economicboardalmere.nl. 

Eventprogramma: 

27 februari Happy Sleeper Workshop
Ben jij een Happy Sleeper? Slapen is absoluut verbonden met alles wat we overdag doen en hoe we ons voelen. Lichaam en geest zijn immers één. En nu, met alle prikkels in ons leven, slapen we veel onrustiger dan vroeger. Maar juist in je slaap zit je herstel. Alleen zijn we ons daar (nog) niet volledig bewust van. En acteren er dus ook nog niet naar. Slaaptekort heeft zelfs epidemische vormen aangenomen.

7 maart Slaapstad van de toekomst
Met deze lezing en aansluitende workshop onderzoeken we de relatie tussen steden en onze slaap- en rustgewoontes. Ook maken we de sprong naar Almere en onderzoeken we samen met het publiek hoe de slaapstad van de toekomst er uit ziet en welke ingrepen we in Almere zouden kunnen doen om de stad slaapvriendelijker in te richten. Iedereen is welkom!

9 maart Somnox Experience day
Somnox, de eerste slaaprobot ter wereld, helpt je met in slaap vallen, in slaap blijven en fris wakker worden met behulp van intelligente technologie die lichaam en geest kalmeert. De collega’s van Auping en Somnox vertellen je alles over het belang van een goede nachtrust en hoe de slaaprobot Somnox je daarbij kan helpen.

14 maart Slaapyoga
Rekken, strekken en indommelen tijdens Savasana. Kom helemaal tot rust tijdens een gratis yoga- en meditatieles verzorgd door Club Pelikaan.

15 maart World Sleep Day
Een dag om slaap te vieren, hij bestaat echt! Daarom een programma om van te dromen. Doe een dutje in de Beste Binnenstad van Nederland, win een kussengevecht of leer meer over slaap tijdens een slaapverwekkend college. We creëren aandacht voor onderzoek, onderwijs en haken politiek aan om slaap op de agenda te zetten.