Europese Porsche Parade komt naar Almere

Op zaterdag 2 juni vindt de Porsche Parade in Almere Centrum plaats. Ruim 200 unieke Porschemodellen uit Europa, Canada en Australië arriveren rond 11.30 uur op de Esplanade. Tijdens de ‘Concours d’Elegance’ kun je alle deelnemende Porsches bekijken.
 
De auto’s worden tijdens het concours beoordeeld door een deskundige jury. Maar ook jij kan je stem laten horen en een favoriet kiezen.

Naast de bijzondere verzameling Porsches valt er nog veel meer te zien en te beleven. Zo is er een replica van een Formule 1 auto die je kunt bezichtigen. Zijn er meerdere originele politieporsches te bewonderen. En kun je een bandenwissel pitstop naspelen en kans maken op leuke Porsche prijzen.

De Ziggotruck is ook aanwezig waarin racefanaten zich kunnen uitleven op verschillende racesimulatoren. Op het weerwater geven profflyboarder Mo Ketabi en Nederlands Kampioen Flyboarden Bo Krook een indrukwekkende flyboardshow weg.

Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en worden de publiekswinnaars gehuldigd. Na de prijsuitreiking rijden de auto’s in een spectaculaire parade door het centrum. De route loopt van de Esplanade, via de Diagonaal, Traverse en de Schutterstraat naar de Grote Markt. Hier staat een ramp waar alle deelnemers één voor één overheen rijden zodat je alle porches nog een keer extra goed kan bewonderen.

Programma:
11.30 uur: Porsches arriveren op de Esplanade in Almere Centrum
12.30 uur: Opening Concours d’élégance door Franc Weerwind
15.00 uur: Prijsuitreiking en huldiging publiekwinnaars
15.30 uur: Porsche Parade richting de Grote Markt
Toon meer Toon minder