Madame Jeanette opent in Almere Centrum

Liefhebbers van de Surinaamse hebben er een favoriet adresje bij, onlangs opende restaurant Madame Jeanette zijn deuren aan Belfort 5

Op het menu staan typische Surinaamse gerechten, maar ook invloeden van andere Zuid-Amerikaanse landen zijn vertegenwoordigd. Zo staan er naast klassiekers als roti, saoto soep, nasi en bami ook sopropo op het menu.

De Surinaamse keuken is vanwege het gebruik van  groenten, timpe en tahoe bovendien bij uitstek geschikt voor vegetariërs. En ondanks dat het restaurant zijn naam ontleent aan de bekende, hete Surinaamse peper, staan er alleen milde gerechten op het menu. Elk gerecht is naar eigen keuze pittig te maken met een tipje Madame Jeanette sambal.

Daarnaast maakt Madame Jeanette een uitstapje naar het zwoele Zuid-Amerika met malse Argentijnse steak, heerlijke mojito’s, caipirinha’s of andere cocktails en opzwepende muziek. Na het eten zijn gasten dan ook van harte welkom om te blijven genieten van een drankje, de muziek en eventueel zelfs een voorzichtig klein dansje. 

Ondernemer Peter Alvares: “Suriname is een smeltkroes van culturen. Die culturen zie je terug in de taal, de keuken en de  muziek. We willen onze gasten kennis laten maken met die diversiteit en ze bovendien de mogelijk geven er even een avondje uit te zijn. En ook mensen die alleen een cocktail of ander drankje willen komen drinken zijn van harte welkom. Als mensen willen dansen zullen we dat zeker niet ontmoedigen, maar we zijn beslist geen  club. De muziek staat ook niet te hard dus ook mensen die de voetjes niét van de vloer willen laten gaan kunnen elkaar blijven verstaan.”

 
Toon meer Toon minder