Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum

De Landelijke Veiligheidsdag vindt plaats op 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur. Om 13.00 is de officiële opening met een sensationele demo van de gezamenlijke hulpdiensten op het Weerwater. In een zinderend, nagespeeld scenario waarbij een drugsboot ontploft en twee boeven lijken te ontvluchten, krijg je een indruk van waar de hulpdiensten mee te maken kunnen krijgen. 

De Esplanade – bezoek uit Malta
Het centrum van de activiteiten vormt de Esplanade. Hier vinden gedurende de dag de meeste demonstraties plaats. Het begint om 10.00 uur met een optreden van het Police Precision Drill Team dat speciaal voor deze dag uit Malta is overgekomen. Hierna volgt een infrarooddemo van de Nationale Politie. Ook zijn er multi-demo’s van politie, GGD, Brandweer en Rijkswaterstaat. 

Het Forum – camera’s
Op het Forum staat alles in het teken van (sociale) veiligheid. De GGD vertelt vol trots over hun nieuwe project waarbij leerlingen van groep 8 reanimatie-les krijgen. De afdeling Handhaving laat zien hoe cameratoezicht werkt, waarbij het aanwezige publiek de camera zelf mag bedienen. 

Grote Markt – kinderremproeven
Wie alles te weten wil komen over veiligheid in het verkeer is op de Grote Markt aan het juiste adres. Hier staan onder andere de ANWB en de Fietsersbond. Kinderen kunnen onder begeleiding van een instructeur in kleine wagentjes met maximaal 10km/u een remproef doen. 

Schipperplein – brandjes blussen 
De jeugdbrandweer geeft op het plein interactieve demonstraties zoals het uit- en oprollen van brandslangen en het uitvoeren van blusopdrachten. Veiligheidsmuseum PIT organiseert brandblusdemonstraties waarbij kinderen een poging mogen wagen. 

Stationsplein – Brandweerman Geer
Dat het niet altijd goed gaat wordt op het Stationsplein al snel duidelijk. Straatartiest Brandweerman Geer doet echt ontzettend zijn best zijn werk als brandweerman uit te voeren, maar het lukt hem steeds net niet helemaal. 

Materieel
Wie het materieel van de verschillende hulpdiensten van dichtbij wil bewonderen heeft geluk. In de Brouwerstraat, de Koetsierbaan (tegenover de Mediamarkt en het Apollo Hotel), de Diagonaal en het Stationsplein staan diverse dienstvoertuigen uitgestald. 
 

Ga voor het complete programma naar de website www.veiligheidsdag.nl.  

Toon meer Toon minder