Floriade Festival

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt in Almere Centrum het Floriade Festival plaats en is er van alles te beleven in het centrum en op het Floriade terrein. 


Floriade Food Experience
Op het Forum ontdek je de levensloop van ons voedsel bij de Floriade Food Experience. Van grond, naar teelt, naar oogst, naar recycling. Neem een kijkje in het grondlab, maak kennis met vertical farming en ontdek hoe je voedsel maximaal kunt benutten.

Floriade tours
Vanaf de Esplanade vertrekken de hele dag  boten naar het toekomstige Floriade terrein.  Op het terrein kun je groentenfriet eten bij de Snackbar van de Toekomst, picknicken in de Groene Stad Arboretum en wandel je onder leiding van een gids over het Utopia- en het Weerwatereiland.

Bloemenpaviljoen
De Citadel staat in het teken van prachtige bloemen. Diverse telers laten hun mooiste bloemen creaties zien. Zo ook de Huyskweker van Almere, het familie bedrijf van Laurens en Petra Bijl. 

Streekmarkt 
Proef kruiden en specerijen op de Streekmarkt in de Schutterstraat. Luister naar de verhalen van de boeren, telers en andere aanbieders die met liefde vertellen over hun prachtige producten.

Smaakboulevard
De Passages zijn het beste te omschrijven als een smaakboulevard aan exotische kruiden, groenten, vlees en specialiteiten op allerlei gebied. Maar je vindt er ook speciaalzaken met geurtjes, NewAge artikelen, edelstenen en kunst. 

Nieuwe haring
In de Foodpassage presenteren de verschillende winkeliers dit weekend hun meest bijzondere hapjes, gerechten, wijnen en bieren tijdens een proeverij. Het is ook het weekend van de nieuwe haring en er zijn allerlei activiteiten voor de kids.  

Running Dinner
Het Belfort organiseert een Running Dinner. De start is om 18.00 uur bij G’Wine Lounge.  Waar je het voor-, hoofd- en nagerecht eet blijft een verrassing. Tussen de gangen door wandel je gezellig naar het volgende restaurant. Dé manier om de verschillende keukens die het plein biedt uit te proberen! Deelnemende restaurants zijn Woodstone Pizza & Wine, Par Hasard, Aryane, Sizzling de Luxe en La Maison.

Toon meer Toon minder